NSFC Fanfare Klanken Nr. 4-2008

gevulde speculaas Arrangement: Anja van der Zee Bewerking voor NSFC: Wietze van der Zee Prelude: 150 g amandelen gepeld 150 g suiker 1 / 4 geraspte citroenschil 1 / 2 eetlepel citroensap 2 druppels amandelolie 2 eieren gesplitst 2 eetlepels room 250 g zelfrijzend bakmeel 125 g db basterdsuiker 2 eetlepels speculaaskruiden mespunt zout 175 g koude boter 25 g garneeramandelen Thema Maal piano andante de amandelen. Meng op pianissimo rubato wijze er suiker, citroenrasp en -sap, amandelolie, eidooiers en room door. Plaats de spijs adagio minstens 24 uur sostenuto op een koele plaats. Meng mezzoforte moderato bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom. Voeg staccato boter in stukjes toe en kneed allegro er een samenhangende bal van. Op een koele plaats 24 uur largo laten staan om de kruiden goed als een hemiool in het deeg te laten trekken. Deeg alla breve in 2 helften verdelen en in 2 rechthoekige plakken rollen als een leidmotief van circa 0,75 cm dik. Klop improviserend de eiwitten los en strijk dit arpeggio op de bovenkant van de dominante onderste plak. Amandel spijs harmonieus als grote terts erover strijken, 13

RkJQdWJsaXNoZXIy OTE5MDM=